dimarts, 8 de desembre del 2015

Consells esportius per a èpoques de calor

A la primavera i sobretot estiu, els nens tindran més temps per fer esport, no seria cap ximpleria que els donéssim alguns consells per fer-ho de forma segura i saludable i perquè no, per nosaltres mateixos que ja sabem que "a casa del ferrer ... ".

Quan fer esport

El moment del dia més adequat per a realitzar qualsevol tipus d'esport o activitat física són les primeres hores del matí o bé a la caiguda de la tarda, ja que en aquests moments hi ha una incidència menor dels raigs del sol i un menor nivell de contaminació.

Per tal d'evitar riscos innecessaris has de realitzar activitats de mitjà i baix impacte. És molt important durant l'activitat planificar els descansos amb més freqüència.

Però, sobretot i el més important a tenir en compte és que cal tractar d'evitar fer exercici en les hores centrals del dia (entre les 12 i 16 hores) ja que podem veure la nostra salut compromesa.

Alternativa a les hores centrals del dia

Una possibilitat de fer esport o activitat física durant l'estiu ia l'aire lliure és caminar, córrer o anar en bicicleta, per a això has de buscar camins o senders o carrers amb ombra, mai a ple sol ni tan sols en les hores de menys calor.
Una alternativa, sobretot en les hores centrals del dia quan la calor aconsegueix els seus nivells màxims, és caminar per centres comercials on trobaràs ombra i clima fresc, fer exercici o esport en pavellons climatitzats amb temperatures controlades, o realitzar esport en piscines la qual cosa resulta summament plaent.

Com fer abans i després

Com en totes les èpoques de l'any, cal preparar el cos abans i adaptar-lo després de l'activitat física o l'esport que practiquem. Hem de començar l'activitat amb l'escalfament i l'estirament dels principals grups musculars que anem a utilitzar, per exemple en el cas de la cursa, maluc i cames, i fins i tot de tots aquells que no s'utilitzin directament com són el tronc, braços, coll, etc ....

Una bona forma d'acabar l'activitat és caminant o trotant a molt baixa intensitat durant 5 a 10 minuts, la qual cosa t'ajudarà a tornar a la calma d'una maera gradual i sense sobresalts. Si a més estires adequadament en finalitzar disminuirà l'aparició del dolor muscular tardà, és a dir de les temibles agulletes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada